«Укрзалізниця» розпочала будівництво колії для інтеграції України до ЄС

Укрзалізниця розпочала будівництво європейської колії "Чоп-Ужгород"

Компанія "Укрзалізниця" розпочала реалізацію проєкту з будівництва європейської колії "Чоп-Ужгород". Цей проєкт є складовою частиною стратегічної програми розвитку залізничної інфраструктури для інтеграції України до ЄС, повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

За словами очільника компанії Євгена Лященка, будівництво європейської колії розпочали після завершення підготовчих робіт. Основна стадія будівництва розпочнеться у травні.

В рамках проєкту передбачено:

  • будівництво 22 км залізничної колії європейського стандарту;
  • реконструкцію штучних споруд, об'єктів та мереж інженерного забезпечення;
  • оснащення колії двостороннім напівавтоматичним блокуванням та пристроями мікропроцесорної диспетчерської централізації.

Реалізація цього проєкту дозволить запустити прямі пасажирські маршрути по євроколії з Ужгорода до країн Європи, а також здійснювати пересадки з поїздів з усіх регіонів України для подальших подорожей країнами Європи.

Як зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, завдяки євроколії "Чоп-Ужгород" буде пряме залізничне сполучення з обласним центром Закарпаття та такими містами, як Відень, Братислава, Кошице, Будапешт, Прага, Бухарест, Дрезден та Белград.

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що Євросоюз повинен розпочати переговори про вступ України в червні цього року, щоб продемонструвати Росії, що Європа не поступається.

За словами міністра транспорту Чеської Республіки Мартіна Купки, Росія намагається втрутитися в роботу європейських залізниць у рамках своєї кампанії з дестабілізації Євросоюзу та саботування критичної інфраструктури.

Також користувачам надано можливість моніторити квитки та автоматично викупити їх.