Умєров озвучив стратегію України щодо домінування у повітрі

Українські війська в повітрі
Українські війська в повітрі

Міністр оборони України Рустем Умєров оголосив про активні переговори з іноземними партнерами щодо постачання винищувачів західного зразка.

Прес-служба Міноборони оприлюднила запис інтерв'ю.

Умєров зазначив, що крім вже відомих F-16 та Mirage-2000, проводяться консультації щодо можливості надання Gripen та Eurofighter.

"Зараз у нас вже є зобов'язання від партнерів щодо F-16, також вони розглядають можливість надання "міражів". Продовжуються консультації щодо Gripen та Eurofighter", - сказав він.

Gripen, винищувач

Міністр назвав три ключові аспекти переходу на західні платформи: навчання пілотів, розвиток інфраструктури та безпосередня передача літаків. Він висловив оптимізм щодо результатів цих переговорів і очікує, що анонс буде зроблено найближчим часом.

Крім винищувачів, Умєров також розкрив амбітні плани України щодо виробництва безпілотників. Він заявив, що країна стане здатною виготовляти кілька мільйонів дронів щороку.

Українські дрони / Фото: Getty Images

"Наша здатність - більша, ніж кілька мільйонів дронів. Ми здатні до цього. Наступного року ми не дамо ворогові обійти нас", - наголосив міністр.

Умєров також додав, що виробництво дронів цього року значно зросте порівняно з попереднім.

Раніше Умєров повідомив про угоду з Румунією про підготовку пілотів F-16.

Читайте також