Уряд тимчасово скасував аукціони на Prozorro: названа причина

Кабінет міністрів на період воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення скасував державні закупівлі через аукціони в системі Prozorro.

Причиною такого рішення стали постійні обстріли з боку РФ об'єктів енергетичної інфраструктури, через що не всі учасники торгів у системі електронних закупівель Prozorro мають можливість брати участь в електронних аукціонах. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Як відповідь на блекаути, ми тимчасово скасували електронні аукціони. Від сьогодні всі торги, що будуть оголошені в Prozorro, будуть проводитися без аукціону. Тобто тендерна пропозиція учасника є остаточною, і виграє той, хто дав найменшу ціну під час подання пропозиції", повідомила міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона пояснила, що в умовах відключення живлення та інтернету, не всі учасники мали можливість торгуватися в аукціоні.

"В той самий час рівний доступ є ключовим принципом публічних закупівель. Ми повернемо аукціони, як тільки ситуація стабілізується", заявила вона.

Українська економіка адаптувалася до умов воєнного часу та готова до нових викликів у 2023 році.

У 2022 році уряду вдалось зберегли керованість економічними та фінансовими процесами, 2/3 усіх бюджетних коштів внутрішній ресурс держави. Про це повідомив прем'єр міністр Денис Шмигаль, який підбив підсумки року в Facebook.

Глава уряду також відзначив і допомогу наших партнерів, яка забезпечила фінансову підтримку України у розмірі $31,2 млрд, з яких 45% гранти.