USDA прогнозує зростання експорту української пшениці

Експорт української пшениці зростає
Експорт української пшениці зростає

Департамент сільського господарства США змінив прогнози виробництва сільськогосподарських культур в Україні

Згідно з оновленими прогнозами Департаменту сільського господарства США (USDA), українське виробництво пшениці в 2024/25 маркетинговому році зросте до 21,6 млн тонн, що на 2,1 млн тонн більше, а експорт досягне 14 млн тонн, збільшившись на 1 млн тонн. З іншого боку, виробництво та експорт кукурудзи скоротяться до 27,2 млн тонн та 24 млн тонн відповідно, що на 0,5 млн тонн менше.

Також, прогнозується зростання початкових запасів, виробництва і торгівлі на світовому ринку пшениці, але зниження кінцевих запасів.

Прогноз світового виробництва пшениці зросте завдяки збільшенню посівних площ в Україні, Казахстані та Австралії, а також завдяки покращеним урожайностям у цих країнах. Світове споживання пшениці також збільшиться, перевищивши 800 млн тонн, особливо у ЄС, Казахстані та Україні. Зростання обсягів торгівлі відбудеться завдяки експорту з Австралії та України.

Натомість, виробництво та кінцеві запаси кукурудзи зменшаться через негативні погодні умови, такі як спека та посуха, особливо в ЄС, Росії, Сербії, Україні та Молдові. Загалом, на світовому ринку кукурудзи очікується скорочення виробництва і торгівлі, за винятком США, де очікується зростання виробництва.

Читайте також