В Еквадорі вбито прокурора, який займався справою про захоплення телеканалу

В Еквадорі вбили прокурора Сезара Суареса

Прокурор Сезар Суарес був убитий в північному місті Гуаякіле. Він займався справою про збройний напад на телеканал Televisión під час січневих заворушень. За попередньою інформацією, Суаресь прямував до суду на слухання і його машину перехопили невідомі кілери, які здійснили напад. Прокурора було вбито декількома кулями в голову.

Президент Нобоа оголосив війну наркоугрупованням

Президент Еквадору Даніель Нобоа заявив, що його країна перебуває у стані війни з наркоугрупованнями. Він назвав 22 злочинні банди, які спричинили бунти в країні, терористичними організаціями та зробив їх офіційними військовими цілями. Внаслідок цього оголошення в країні зростає кількість заарештованих осіб та насильство.

Нові в'язниці суворого режиму будуть побудовані для лідерів банд, а президент обіцяє оприлюднити плани цих об'єктів на цьому тижні.

Збільшення злочинності в Еквадорі

Останнім часом в Еквадорі піднявся рівень злочинності. Це призвело до оголошення 60-денного надзвичайного стану. Цей захід був відповіддю на втечу з в'язниці Адольфо Масіаса, лідера злочинного угруповання "Лос Чонерос". Після цього відбулись озброєні напади, включаючи захоплення місцевого телеканалу TC Television. Озброєна банда захопила телеканал та взяла в заручники одного з ведучих аналітичного шоу та працівників каналу.

Читайте також: Заворушення в Еквадорі: президент країни відреагував