В ISW оцінили, скільки території України захопила армія РФ з жовтня 2023 року

В ISW оцінили, скільки території України захопила армія РФ з жовтня 2023 року

Російські війська зайняли ще 100 км² території в Україні

За даними Інституту вивчення війни, з початку року російські війська розширили своє впливове територіальне панування в Україні. За період з січня до березня цього року вони захопили понад 100 км² більше, ніж протягом трьох попередніх місяців у 2023 році.

За оцінками ISW, від початку наступальних операцій у жовтні 2023 року російські війська вже захопили 505 км² української території.

Військові аналітики вважають, що такий швидкий просування російських військ можливий через поєднання дефіциту зброї у українського боку та сприятливих погодніх умов узимку, порівняно з осіннім періодом.

Незважаючи на це, ISW підкреслює, що таке незначне збільшення темпів просування не свідчить про загрозу оперативного успіху Росії.

Однак, дефіцит матеріально-технічних засобів обмежує можливості українських військ у проведенні ефективних оборонних операцій і, водночас, дає російським військам більшу гнучкість при проведенні наступальних операцій. Це може ускладнити ситуацію і створити нелінійні можливості для російської армії у досягненні значних оперативних успіхів в майбутньому.

Джерело: Українська правда

Читайте також: