В ISW прокоментували українські удари по цілях РФ у Криму та Мордовії

Скоординовані удари: Україна атакує російські об'єкти в Криму та Мордовії

Згідно з інформацією Інституту вивчення війни, українські удари по російським цілям в Криму та Мордовії є широкомасштабною та скоординованою серією.

"Українські удари по російських авіаційних об'єктах в окупованому Криму, а також на території Росії, як видається, являють собою досить скоординовану і широкомасштабну серію ударів, спрямованих на російську авіацію, ППО та засоби радіолокаційного виявлення", - говориться у звіті.

Зокрема, в ніч з 16 на 17 квітня українські війська вдарили по російському військовому аеродрому в окупованому Джанкої.

Відео, опубліковане 16 квітня, показує вибухи на аеродромі в Джанкої, де базується російський 39-й окремий вертолітний полк (27-а зведена авіаційна дивізія 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу РФ).

Аналітики наголошують, що російські бойові та транспортні вертольоти є законними військовими цілями та надають російським військам переваги у наступі та обороні, особливо на півдні України.

За даними Головного управління військової розвідки (ГУР) України, 17 квітня українські безпілотники атакували 590 окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680, розташованого в російському місті Ковилкіно, що знаходиться в Мордовії.

Крім того, ГУР повідомило, що невідомі знищили російський вертоліт Мі-8 на аеродромі "Кряж" у Самарі. Відеозапис показує пожежу і натякає на можливу причетність ГУР до цього удару.

Джерело: Українська правда