В ISW відповіли, що дасть Росії захоплення Авдіївки

Донецька область: Російські війська намагаються перейти позиції українських військ

Російські війська, швидше за все, намагатимуться просунутися на захід від Авдіївки Донецької області, ближче до підготовлених позицій, на які відійшли воїни України. Однак, наголошується в новому звіті Інституту вивчення війни (ISW), зробити це буде досить важко.

Аналітики вважають, що російська армія може зазнати ще більших втрат, якщо буде ухвалено рішення атакувати нові позиції українців у відкритому полі. Вся справа у скупченні українських військових на нових позиціях.

При цьому путінські війська, швидше за все, прагнуть всіляко ускладнювати вихід українських військ з Авдіївки, щоб завдати ЗСУ оперативних втрат.

"Захоплення Авдіївки саме по собі не принесе жодних оперативних переваг чи можливостей для оперативно значимих наступів", - повідомили аналітики.

На думку експертів, українські сили будуть змушені проводити контратаки, щоб до кінця вивести війська з Авдіївки та стабілізувати лінію фронту.

Нагадаємо, вночі 17 лютого командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що Сили оборони України вийшли з Авдіївки.