В МЗС роз'яснили рішення Кабміну щодо паспортів чоловікам за кордоном

МЗС України про інформацію щодо обслуговування громадян в ДП "Документ"

Міністерство закордонних справ України прокоментувало ситуацію щодо обслуговування громадян в ДП "Документ".

У відповідь на численні запити, МЗС нагадало, що ДП "Документ" не входить до сфери управління міністерства і не є частиною дипломатичної чи консульської служби.

Консульські послуги громадянам України за кордоном надаються виключно в закордонних дипломатичних установах, таких як посольства, генеральні консульства і консульства України. ДП "Документ", в свою чергу, є окремим державним підприємством, що підпорядковується Державній міграційній службі України.

МЗС також звернуло увагу на постанову Кабінету Міністрів України № 443 від 23 квітня 2024 року, яка стосується змін у порядку видачі паспортів для виїзду за кордон. Ці зміни стосуються документів, які оформлюються ДМС України за заявами, отриманими через ДП "Документ".

Водночас, порядок роботи консульської служби МЗС України залишається без змін. Міністерство нагадало про відповіді на поширені запитання щодо тимчасового призупинення прийому нових заяв на вчинення консульських дій від чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном.

Нагадаємо, українцям пояснили, чи можна мешкати в Німеччині без закордонного паспорта.

Раніше у Раді пояснили, хто з чоловіків зможе отримати закордонний паспорт за кордоном.