В одному з міст України різко зросли ціни на житло

Ужгород - місто, де вартість однокімнатних квартир становить приблизно $60 тис. За останній час ціни зросли на 20% у доларовому еквіваленті. Проте це не пов'язано зі зростанням загрози ракетних обстрілів та появою комендантської години, як у багатьох інших містах України. Інформацію надає Obozrevatel.

У більшості міст України вартість квартир в доларовому еквіваленті знизилася. У Києві, які ще в 2021 році продаються за $70 тис., тепер можна придбати вже за $55-60 тис. У переважній більшості випадків, при перерахунку в гривні, ціни на квартири зросли. Наприклад, у 2021 році ціна в $70 тис. становила 1,9 млн грн, а в 2023 році $60 тис. це майже 2,6 млн грн.

У той же час в Ужгороді ціни зросли як в доларовому еквіваленті, так і в гривнях. Професійний маклер Оксана Станко пояснює, що це стосується особливо новобудов. Вартість будівництва значно зросла через зростання вартості матеріалів, їх імпорт, логістичні проблеми та зростання конкуренції між забудовниками. Все це привело до підвищення вартості квартир.

Наразі, ціни на нерухомість у Києві залишаються одними з найвищих в Україні, але є й такі пропозиції, які недостатньо дорогі. Наприклад, квартира у Солом'янському районі Києва коштує "скромні" $18 тис. (більше 646 тис. грн).

За останні місяці на українському ринку нерухомості відбулися зміни, серед яких зростання цін на житло. Найбільший попит спостерігається на однокімнатні квартири. В середньому, ціни на таке житло у Києві зросли на 16% і складають 2,9 млн грн. Оголошень про продаж однокімнатних квартир у Києві стало на 47% більше за останній рік.