В Офісі президента назвали три складові для виключення РФ з Радбезу ООН

В Офісі президента назвали три складові для виключення РФ з Радбезу ООН

Росію можуть позбавити право вето в Радбезі ООН і далі взагалі виключити зі складу.

РФ постійно зловживає своїм правом вето в Радбезі ООН та використовує орган для просування своєї пропаганди, повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у ефірі телемарафону, інформує Gazeta.ua.

Він описав три складові для здійснення цього.

"По-перше, це консолідація зусиль демократичних країн, які мають не так обережно говорити, як це було до війни що "щось там Росія десь порушує, але ми про це будемо говорити неформально". Щоби вони формально подавали запити на інституцію: а для чого Росія використовує поза правилами цей майданчик? Тобто, щоб були такі юридично мотивовані заяви від інших членів ООН", повідомив Подоляк.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Друга складова це інформаційний тиск.

"Третя складова ключова. Тільки-но ми будемо правильно фіналізувати війну, тільки-но ми будемо йти до звільнення своїх територій, і Росія почне внутрішню трансформацію, у цей момент можна буде достатньо спокійно знайти механізм, повернутися в 91-ий рік, і таким чином скасувати рішення про прийняття Росії в якості постійного члена Радбезу ООН", резюмував Подоляк.

Він впевнений, перемога України дозволить переформатувати багато юридичних міжнародних формацій.

26 грудня Україна закликала держави-члени ООН позбавити країну-агресора Російську Федерацію статусу постійного члена Ради Безпеки ООН. Україна нагадала, що РФ зайняла місце СРСР в організації незаконно.

РФ не має права перебувати в цій організації, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, додавши, що Україна доб'ється того, що РФ викинуть з РБ ООН і з організації зокрема.

Читайте також: