В Україні обмежили продаж деяких видів цигарок

Обмежено продаж деяких цигарок
Обмежено продаж деяких цигарок

З 11 липня в Україні заборонено продавати цигарки з ароматизаторами, включаючи електронні цигарки.

Згідно із законом № 1978-XI, ароматизовані сигарети, тютюн для самокруток, електронні цигарки та рідини для них, а також сигаретні упаковки з неналежним маркуванням повинні бути вилучені з продажу. Бізнесу надано рік, щоб їх розпродати.

Крім того, тютюн для куріння повинен мати комбіновані медичні попередження на упаковці. На 65% території найбільшого боку пачки має бути зображення хвороб, спричинених курінням, та текст, що попереджає про шкоду та наслідки куріння.

Цены на сигареты в Украине взлетят в 2022 году

Також на упаковці є QR-код, який відкриває безкоштовний сервіс Центру громадського здоров'я для тих, хто хоче відмовитися від куріння.

"Нові вимоги до маркування тютюнових виробів набули чинності з 11 січня 2024 року згідно з наказом № 747 МОЗ України. Ці вимоги передбачають 3 групи медичних попереджень, які будуть оновлюватися щорічно, змінюючи графічні зображення", - зазначено в статті.

Крім того, встановлено:

  • заборону деяких добавок (наприклад, вітамінів) до тютюнових виробів та е-сигарет, які можуть вводити споживачів в оману щодо наслідків вживання цих виробів;
  • вимоги до складу рідин для е-сигарет;
  • вимоги щодо звітності виробників та дистриб'юторів тютюнових виробів та е-сигарет.

Раніше також нагадали українцям, де заборонено курити.

Читайте також