В Україні почали видавати гранти для студентів через "Дію"

Стрічка грантів для студентів через
Стрічка грантів для студентів через "Дію"

Студентам-контрактникам доступна програма "Дія" для отримання державних грантів

Міністерство цифрової трансформації України повідомило про нову можливість для студентів-контрактників - вони можуть отримати державний грант на навчання через програму "Дія". Про це повідомила прес-служба Мінцифри.

Гранти доступні для студентів денної та дуальної форми навчання, що отримують ступінь бакалавра або магістра з медичного, ветеринарного чи фармацевтичного напрямку. Розмір фінансової допомоги залежить від балів, отриманих на Національному мультипредметному тесті (НМТ).

  НМТ   НМТ

Студенти, які набрали 150 балів і більше з будь-яких двох предметів НМТ, можуть розраховувати на грант у розмірі 15000 гривень. Ті, хто отримав 170 балів і більше, матимуть право на грант у 25000 гривень. Важливо, що сума гранту може бути збільшена відповідно до коефіцієнта обраної спеціальності.

Для отримання гранту студентам необхідно оновити програму "Дія", знайти "Сертифікат на навчання" у переліку документів та активувати грант за допомогою "Дія.Підписи" до 5 листопада. Після активації гранту студенти отримають повідомлення через програму, коли кошти надійдуть до університету.

Читайте також