В Україні різко зросло споживання електроенергії: в Укренерго назвали причину

Споживання електроенергії в Україні зросло через похолодання

Компанія "Укренерго" повідомила, що споживання електроенергії в Україні стрімко зростає через похолодання. За даними компанії, рівень споживання вранці 17 квітня був на 6,5% вищий за показник вчора. Для того, щоб покрити таке зростання, необхідно включити додаткові блоки на теплових електростанціях. Проте, зараз така можливість обмежена, оскільки теплові електростанції є цілями ракетних ударів росіян.

У понеділок, 15 квітня, споживання електроенергії досягло максимального рівня близько 21:00. Вчора добовий максимум споживання перевищив рекордний показник в понеділок майже на 2%. З цього приводу, Диспетчерський центр "Укренерго" закликає обмежити використання потужних енергоємних приладів з 19:00 до 22:00.

Крім того, на теплових електростанціях продовжуються аварійно-відновлювальні роботи після ракетної атаки 11 квітня. Сонячні електростанції також не працюють через хмарність у всіх регіонах. Планові ремонтні роботи тривають на атомних електростанціях. У зв'язку з дефіцитом електроенергії у вівторок, 16 квітня, Диспетчерський центр "Укренерго" залучив аварійну допомогу від операторів енергосистем Польщі, Словаччини та Румунії.

Втрати енергетики України після російського обстрілу оцінив Галущенко навесні.