В Україні відкрили доступ до бази даних ліцензій усіх перевізників

База даних перевізників доступна онлайн
База даних перевізників доступна онлайн

У співпраці з Державною службою України з безпеки на транспорті, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури відкрило дані Ліцензійного реєстру перевізників на Єдиному державному порталі відкритих даних data.gov.ua.

Ліцензійний реєстр містить список підприємств з активними ліцензіями на перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та відходів, а також міжнародні перевезення. Доступні дані з 2010 року, коли було видано 57067 ліцензій. Більшість ліцензій стосується вантажних перевезень автомобілями (31646), перевезень пасажирів автобусами (12276) і таксі (9541).

У реєстрі зареєстровано 6496 компаній з ліцензіями на внутрішні перевезення небезпечних вантажів та відходів, а також 3864 компаній з ліцензіями на міжнародні перевезення.

Дані містять інформацію про назву та код ЄДРПОУ перевізника, рік, коли було видано дозвіл, дату та час видавання дозволу та його реквізити.

Ці дані дозволяють глибше вивчати ситуацію з ліцензіями та зменшувати кількість недобросовісних перевізників на ринку.

Крім того, ці дані корисні для бізнесу, оскільки вони дозволяють планувати діяльність, знаходити ліцензованих перевізників у певному регіоні, стежити за новими ліцензіями та анульованням старих, аналізувати ринок перевезень і його тенденції. Ці дані також можуть використовуватись онлайн платформами для створення сервісів з пошуку виконавців і перевірки ліцензій, сполучаючи їх з іншими реєстрами, наприклад, реєстром міжнародних маршрутів. Це сприяє підвищенню прозорості та доступності інформації для громадськості, забезпечуючи вільний доступ до важливих даних про ліцензовану діяльність в Україні. Опубліковані дані не містять інформації, що може загрожувати національній безпеці України.

Читайте також