В Україні з'явиться реєстр замінованих територій

В Україні з'явиться реєстр замінованих територій

Україна створює реєстр замінованих територій для автоматизації та прискорення різних процесів. Цю інформацію надала Міністерство економіки.

Наприклад, фермерам буде надана інформація про статус їхніх земель - чи вони забруднені чи очищені. Місцева влада в свою чергу зможе контролювати стан сільськогосподарських земель для прийняття відповідних рішень щодо податкових пільг.

Видання "Слово і діло" публікує інфографіку, яка показує, наскільки Україна забруднена вибухонебезпечними предметами.

За даними цього видання, Україна є однією з найзамінованіших країн у світі. Замінована площа в Україні складає від 170 до 180 тис. кв. км, що становить 30-40% всієї території країни. Україна перевершує Сирію та Афганістан за рівнем замінованості.

Ця площа еквівалентна половині Німеччини, третині Франції, 8 площам Ізраїлю, майже 6 площам Бельгії та 4 площам Естонії.

Херсонська область, яка була окупована українськими військами, є найбільш замінованою областю.

За період з початку повномасштабного вторгнення РФ Державною службою з надзвичайних ситуацій (ДСНС) зафіксовано 325,9 тис. вибухонебезпечних предметів та 2,8 тис. кг вибухових речовин.

Найбільш активно підрозділи ДСНС, які займаються розмінуванням, працювали в Харківській (15,2 тис. розмінувань), Київській (7,2 тис.), Чернігівській (4,3 тис.), Донецькій (3,9 тис.), Миколаївській (3,4 тис.), Херсонській (2,9 тис.), Сумській (1,7 тис.) та Черкаській (1,1 тис.) областях.

Раніше було повідомлено про те, що ЄС передав Україні сучасні системи розмінування.

Читайте також: