В Укренерго повідомили, наскільки готові до можливих ремонтів енергосистеми взимку

Ремонт енергосистеми взимку
Ремонт енергосистеми взимку

"Укренерго", національний оператор електромережі України, повідомив про свою готовність до зимового періоду.

Як повідомляє прес-служба компанії, виконуючий обов'язки голови правління Олексій Брехт під час форуму "Енергія бізнесу 2024", організованого Forbes Ukraine, зазначив, що Укренерго має триразовий запас ремонтного обладнання порівняно з нормою.

"У нас є повний спектр потрібного силового електротехнічного обладнання, ми маємо запасний аварійний парк трансформаторів. Цієї зими ми готові, як ніколи, до будь-яких можливих ситуацій, щоб належним чином реагувати на них", - сказав він.

Укренерго

Особливу увагу голова приділив значному прогресу у швидкості відновлення пошкодженого обладнання. Він вказав на приклад масової ракетної атаки, яка спричинила пошкодження чотирьох підстанцій 750 кВт. "Укренерго" змогло повністю відновити їхню роботу за 13 днів.

"Ми навчилися через три тижні встановлювати автотрансформатор, перевозячи його з іншого регіону. Цього ніхто ніколи в житті не робив. Ми встановлюємо рекорди, які навіть наші колеги не можуть досягти", - зауважив Брехт.

Ці досягнення стали можливими завдяки наявності необхідного обладнання, професійній команді та оптимізованим процесам відновлення. Ці фактори дозволяють значно скоротити час, необхідний для ремонту та відновлення роботи критичної інфраструктури.

Раніше експерт висловив думку, що українська енергосистема не може нормально працювати без атомної енергетики.

Читайте також