В Укренерго розповіли, кого відключатимуть від електроенергії 24 травня

В Укренерго розповіли, кого відключатимуть від електроенергії 24 травня

Укренерго повідомляє, що завтра, 24 травня, графіки погодинних відключень електроенергії будуть застосовуватися для промислових та побутових споживачів на всій території України з 00:00 до 24:00.

Об'єкти критичної інфраструктури, які забезпечують життєдіяльність населення, не будуть обмежені в енергоживленні.

Причиною таких заходів є дощова погода та щільна хмарність у більшості регіонів України, що перешкоджає роботі сонячних електростанцій на максимальній потужності. Як наслідок, в енергосистемі навіть у денні години спостерігатиметься дефіцит електроенергії.

Відключення можуть бути застосовані у разі перевищення визначених лімітів обсягів споживання, які Диспетчерський центр «Укренерго» щовечора доводить до кожного обленерго. Інформацію про конкретний час відключень у вашому регіоні можна дізнатися в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго та на їхніх сторінках у соціальних мережах.

Укренерго нагадує, що головною причиною застосування обмежувальних заходів є наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях.

З 22 березня по 8 травня росіяни п'ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції, завдавши значних пошкоджень, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Нагадаємо, у YASNO спрогнозували ситуацію з електрикою влітку та наступної зими.

Читайте також: