В Укренерго сказали, чи будуть відключення електроенергії на День Незалежності України

Лінії електропередач будуть відключені
Лінії електропередач будуть відключені

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила, що 24 серпня не будуть проводитись відключення електроенергії. У разі зміни ситуації компанія про це додатково повідомить. Раніше "Укренерго" знизило споживання електроенергії через спад спеки в Україні. Також було повідомлено про вихід з ремонту одного з енергоблоків атомної електростанції, що призвело до надлишку потужності у системі.

Для подолання надлишку електроенергії розглядалися два варіанти: обмеження генерації сонячних електростанцій або відновлення експорту електроенергії. З метою економії з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн. Аукціон на доступ до перетинів з Румунією, Угорщиною та Молдовою запланований на 24 серпня.

"Укренерго" наголошує, що експорт буде здійснюватися тільки в період профіциту, коли працюють сонячні електростанції. У періоди максимального споживання експорту електроенергії не буде.

Крім того, ремонтні бригади відновили живлення Запорізької атомної електростанції після пошкоджень внаслідок російських обстрілів. Високовольтна лінія була відремонтована і працює. Тепер ЗАЕС може отримувати електроенергію як по основній, так і по резервній лініях.

Читайте також