Вбивство пілота Кузьмінова: з’явився коментар розвідки РФ

Російський пілот Максим Кузьмінов став "моральним трупом" - Наришкін

Російський пілот Максим Кузьмінов, який перегнав український вертоліт Мі-8, став "моральним трупом" після того, як планував зраду своєї країни. Про це заявив директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін.

“Цей зрадник став моральним трупом, коли планував свій злочин”, - заявив Наришкін.

Максим Кузьмінов, російський пілот, який улітку 2023 року перегнав гелікоптер Мі-8 армії Росії на територію України, був знайдений мертвим в Іспанії.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони підтвердили інформацію про те, що російський вертоліт Мі-8 разом з екіпажем приземлився в Україні та здався у полон. Спецоперація, яка тривала понад шість місяців, отримала назву "Синиця". Українська розвідка виманила пілота Мі-8 в Україну. Борт здійснював рейс між двома авіабазами й перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Пілот і його сімʼя перебували в Україні, родину завчасно вивезли з Росії.

Також російський пілот, капітан і командир гелікоптера Мі-8 Максим Кузьмінов передавав цінну інформацію про військові об'єкти Головному управлінню розвідки ще до проведення спецоперації.

До слова, пілот, який перегнав до України російський гелікоптер Мі-8, мав отримати винагороду у розмірі $500 тис. у гривневому еквіваленті.