Ветеран пояснив, чому Росія не змогла скористатися перевагою у снарядах

Ветеран пояснив, чому Росія не змогла скористатися перевагою у снарядах

Проблеми російських окупантів у боях за Авдіївку

Російським окупантам не вдалося повністю виконати завдання у боях за Авдіївку, хоча вони мали значну перевагу у снарядах. Протягом боїв окупанти втратили щонайменше 47 тисяч бійців. Отримана перемога може бути поразкою, адже для Росії це коштувало дуже дорого.

Намагаючись просунутися в Авдіївці за будь-яку ціну, окупанти втратили вбитими й пораненими щонайменше 47 тисяч бійців. Це стало для них "Пірровою перемогою" тобто такою, яка рівноцінна поразці, або дається дуже великою ціною. Якщо Росія далі так рухатиметься, то далеко не дійде.

Основна причина такого результату полягає у проблемах, з якими стикаються самі військові підрозділи ворога. Згідно зі словами Олексія Гетьмана, ветерана російсько-української війни, російські окупанти мають проблеми з молодшим сержантським і молодшим офіцерським складом своїх військових підрозділів.

Дійсно у них є проблеми з молодшим сержантським і молодшим офіцерським складом. Бо не можна набрати тисячі людей і назвати це бригадою. Там ще мають бути командири батальйонів, рот, взводів, тилові служби, служби забезпечення. Тоді це військовий підрозділ, - наголошує майор запасу.

Російським окупантам також бракує служб, які забезпечуватимуть бійців, що знаходяться на передовій. Це включає доставку їжі та боєкомплектів штурмовикам, заправку і ремонт бронетехніки. У Росії не вистачає таких фахівців.

У порівнянні зі Сполученими Штатами, де за кожним військовим "стоїть" ще 11 людей, які забезпечують його, українські та російські армії не можуть собі дозволити такого розподілу праці. Наприклад, окупантам необхідні молодші командири, але таке перетворення солдата на командира потребує підготовки, яку військові не можуть швидко забезпечити.

У противника є проблеми з молодшим офіцерським і сержантським складом, з фахівцями у певних напрямках, тобто все, що необхідно для того, аби купа людей зі зброєю перетворилась у військовий підрозділ, - підсумовує Олексій Гетьман.

Читайте також: