Вибори у Туреччині: Ердоган роздавав гроші на дільниці

Чинний президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган роздавав гроші на виборчій дільниці, де він голосував у другому турі президентських виборів у неділю.

На відео, поширюваному у мережі, видно, як Ердоган роздавав банкноти вартістю 200 лір (майже $10), потискаючи руки своїм прихильникам, пише "Європейська правда".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Цей крок є традиційним для Ердогана, який зазвичай роздає дітям іграшки на додаток до грошей в особливих випадках, таких як мусульманські свята Рамазан-байрам та Курбан-байрам.

Президентські вибори в Туреччині, які проходять у неділю, є одними з найвідповідальніших у новітній історії країни і мають визначити не лише те, хто керуватиме країною, але й те, як нею керуватимуть.

Опитування, проведене соціологічною компанією Konda 20-21 травня, показало підтримку Ердогана на рівні 52,7%, а його супернику Кемалю Киличдароглу 47,3%.

У Туреччині в неділю, 28 травня, проходить другий тур президентських виборів.

За пост глави держави змагаються чинний президент Реджеп Таїп Ердоган та лідер Республіканської народної партії (РНП) Кемаль Киличдароглу, який об'єднав навколо себе опозиційні сили, незадоволені правлячим режимом.

Виборчі дільниці відкрилися о 08:00 за місцевим часом, який збігається з київським. Триватиме голосування до 17:00, а перші результати почнуть оголошувати після 18:00.