Війна в Україні: якою є позиція Камали Гарріс

Позиція Камали Гарріс у війні в Україні
Позиція Камали Гарріс у війні в Україні

Камала Гарріс продовжить підтримку України в боротьбі з агресією Росії

Камала Гарріс, віцепрезидентка США, підтримує Україну в захисті від російської агресії, як і Джо Байден. За інформацією видання Politico, очікується, що Гарріс продовжить політику нинішньої адміністрації.

В червні Камала Гарріс виступала на Глобальному саміті миру у Швейцарії, де зустрілася з президентом Зеленським. Вона висловила підтримку співробітництва з Україною.

"Ця війна залишається провалом для Путіна", - заявила Гарріс на зустрічі з Зеленським.

На саміті Гарріс оголосила про надання допомоги Україні на 1,5 мільярда доларів у сфері енергетики і гуманітарії.

В своєму виступі на пленарному засіданні саміту, Гарріс заявила, що зустрілася з Зеленським за п'ять днів до російської агресії. Вона наголосила на підтримці США принципів, за якими народи мають право обирати свої альянси, а уряди мають захищати права своїх громадян.

Вона підкреслила, що підтримка України є стратегічним інтересом США.

"Є план А, який передбачає, що Україна отримає все, що потрібно", - заявила Гарріс на спільній пресконференції з Зеленським.

Гарріс наголосила, що історія показує, як диктатори продовжують наступати в разі безкарності. Вона закликала бути непохитними і не грати політичних ігор.

На Мюнхенській безпековій Конференції 2023 року Гарріс заявила, що США офіційно визнають дії Росії в Україні злочинами проти людяності і підтримують правосуддя. Вона вимагала досягнення справедливості для жертв.

Раніше, в інтерв'ю NBC News, Гарріс заявила, що США продовжатимуть підтримувати Україну. Вона відкинула думку про втомленість американців та наголосила на моральному обуренні та почутті відповідальності.

Джерело: Голос Америки

Читайте також