Викрито агентурну мережу ФСБ, до якої входили колишні та нинішні посадовці спецслужб України (фото)

Служба безпеки України знешкодила агентурну мережу ФСБ

Служба безпеки України повідомила, що вдалося нейтралізувати агентурну мережу російської ФСБ, до якої входили колишні та нинішні співробітники українських спецслужб. За даними СБУ, було затримано п'ять осіб, серед яких колишні працівники Головного управління розвідки Міноборони та Служби зовнішньої розвідки України, а також співробітник СБУ на регіональному рівні.

У результаті багатоетапної спецоперації у різних регіонах затримано 5 учасників ворожої групи. Серед них – колишні посадовці Головного управління розвідки Міноборони та Служби зовнішньої розвідки України, а також співробітник обласного управління СБУ
Блок галереї

Виявилося, що затримані утримували зв'язок з одним куратором від ФСБ, який знаходиться в окупованому Криму. Їхнє завдання полягало у передачі розвідданих про українські сили оборони та стратегічно важливі енергооб'єкти.

За даними слідства, один з колишніх співробітників зовнішньої розвідки був завербований ФСБ ще до початку воєнних дій. Він збирав інформацію про місцезнаходження українських військових та шляхи постачання зброї до України.

Раніше було також повідомлено про затримання працівника "Укрзалізниці", який співпрацював з ФСБ.