Виробник Bayraktar пояснив, коли в Україні запрацює завод із виробництва дронів

Турецька компанія Baykar будує завод для виробництва безпілотників у Києві

Генеральний директор турецької компанії Baykar Халук Байрактар підтвердив, що під Києвом будується завод для виробництва безпілотників Bayraktar відповідно до домовленості між Україною та Туреччиною. Про це він заявив в інтерв’ю Reuters на Всесвітній виставці озброєнь в Ер-Ріяді.

За словами Байрактара, будівництво заводу вже розпочалося, і для його завершення необхідно близько 12 місяців. Після цього компанія планує встановити обладнання та організувати виробництво.

Байрактар зазначив, що завод у Києві буде великим і працевлаштує близько 500 людей. Компанія планує виробляти приблизно 120 безпілотників щороку, проте ще не вирішила, яку модель саме буде виготовляти – TB2 або TB3.

«Завод в Україні великий, ми плануємо працевлаштувати близько 500 людей», – зазначив Байрактар.

На запитання про вплив можливої війни в Україні на плани Baykar, Байрактар відповів, що плани компанії продовжують рухатись вперед і ніщо не може їх зупинити.

Турецька компанія Baykar вже розпочала будівництво заводу для виробництва безпілотних літальних апаратів Bayraktar в Україні. Компанія отримала ліцензію на виробництво моделей Bayraktar TB2 та Akıncı. Планується, що завод запрацює у 2025 році.

Раніше повідомлялося, що будівництво заводу передбачає трансфер технологій, локалізацію виробництва та випуск сучасних безпілотників Bayraktar TB2. Всі необхідні дозволи вже отримано, і будівництво почалося.

Туреччина, після успішного експорту безпілотників Bayraktar TB-2, намагається розвивати виробництво нових морських безпілотників.