Візит Сі Цзіньпіна до Москви: на що сподівається Україна

Візит Сі Цзіньпіна до Москви: на що сподівається Україна

Україна уважно стежить за візитом лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Росії.

При цьому в Україні сподіваються, що китайський лідер використає свій вплив на РФ для того, аби підштовхнути її до припинення війни проти України. Про це у коментарі РБК-Україна сказав речник МЗС України Олег Ніколенко.

"Ми очікуємо, що Пекін використає свій вплив на Москву, щоб вона припинила агресивну війну проти України", ‒ сказав Ніколенко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він нагадав, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба минулого тижня наголосив під час телефонної розмови зі своїм китайським колегою, що відновлення територіальної цілісності України має бути стрижнем усіх дипломатичних зусиль.

"Ми готові до більш тісного діалогу з Китаєм для відновлення миру в Україні відповідно до принципів, закріплених у статуті ООН, та останньої резолюції ГА ООН з цього питання", ‒ додав Ніколенко.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін 20 березня прибув до Москви. Літак китайського лідера приземлився в аеропорту "Внуково". Планується, що візит триватиме три дні. На сьогодні, 20 березня, запланована зустріч Сі Цзіньпіна з російським президентом Володимиром Путіним.

Сі Цзіньпін став першим іноземним лідером, який зустрічається з Володимиром Путіним після того, як 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії.

Читайте також: