ВМС розкрили деталі формування Корпусу морської піхоти

Створення Корпусу морської піхоти майже завершено

За інформацією Командування морської піхоти ВМС ЗС України, процес створення Корпусу морської піхоти майже завершено. Також планується створення нових бойових бригад та батальйонів.

Головною метою Корпусу буде виконання тактичних та оперативно-тактичних завдань на морському напрямку. Він буде вміти самостійно формувати оперативно-тактичне угруповання військ та спроможний планувати та використовувати підрозділи за стандартами НАТО.

Корпус морської піхоти буде займатись наступальними, штурмовими та десантними діями в акваторіях річок та водосховищ, а також захистом важливих берегових об'єктів і ділянок узбережжя.

Окрім того, Командуванню морської піхоти будуть покладені функції генерації, планування та стратегічного розвитку військових частин морської піхоти. Воно буде визначати потребу в ресурсах та забезпечувати підпорядковані сили.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що створення Корпусу морської піхоти та флоту морських дронів допоможуть стримати Росію та забезпечити стабільність у регіоні.