ВПК та енергетика: США ввели новий пакет санкцій проти Росії, що охоплює 400 суб'єктів

Пакет санкцій США проти Росії
Пакет санкцій США проти Росії

США вводять нові санкції проти Росії

США оголосили про новий пакет санкцій проти Росії, які стосуються близько 400 суб'єктів, пов'язаних з основними секторами російської економіки та військово-промисловим комплексом.

За словами керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, ці нові обмеження суттєво вплинуть на нафтові та газові проекти Росії. Страждають від санкцій дочірні компанії "Новатек" і "Роснефть", а також "Якутська топливно-энергетическая компания", яка відповідає за проект "СПГ Якутия".

У списку санкцій також знаходяться найбільші експортери вугілля з Росії, такі як "СДС Уголь", "УК Мечел-Майнинг", АТ "Стройсервис" і дві дочірні компанії "Росатома".

США також включили до списків санкцій російські інститути військових розробок, ком панії-виробники безпілотників та електроніки, а також компанії, які обслуговують потреби російського військово-промислового комплексу, разом з їхніми власниками та керівництвом.

Санкції також поширюються на посередників з ОАЕ, Гонконгу, Туреччини, Казахстану, Киргизстану та Китаю, які обходили санкції і постачали мікроелектроніку в Росію на мільйони доларів.

Крім того, США посилюють контроль над експортом до Росії та Білорусі та обмежують доступ компаній цих країн до програмного забезпечення для верстатів з числовим програмним керуванням. Загалом, до списку компаній, які підпадають під суворі вимоги ліцензування експорту, додано 131 компанію з різних країн, які підозрюються у порушенні санкцій.

Читайте також