ВПС України повинні змінити методи ведення бойових дій, щоб F-16 допомогли перемогти РФ - ЗМІ

ВПС України в русі під час бойових дій з F-16
ВПС України в русі під час бойових дій з F-16

Україна отримає винищувачі F-16

Цього року Україна нарешті отримає винищувачі F-16. Літаки можуть дозволити ЗСУ завдати реальної поразки Росії та повернути втрачені території, повідомляє видання Business Insider.

Згідно з доповіддю Девіда Дептула і Крістофера Бові для аналітичного центру Mitchell Institute, необхідно кардинально змінити методи ведення бойових дій українських ВПС під час конфлікту.

Проблема полягає в тому, що багато офіцерів українських збройних сил отримали військову освіту та навчалися в радянській армії, що впливає на їхній стиль ведення війни. Але з появою молодих офіцерів, ситуація змінюється. Тим не менш, прийняти радикально іншу військову культуру і менталітет є складним завданням.

Для того щоб домогтися максимальної ефективності від своїх військ, українським військовим потрібен гнучкий і скоординований стиль ведення війни. Однак ці реформи не будуть легкими.

Дептула вважає, що бажання провести реформи в Українській армії є на нижніх рівнях, але на рівні керівництва це потребує впливу, як з боку офіцерів нового покоління, так і колективного бажання.

Зазначено, що на рівні взводів і ескадронів уже є бажання і прагнення прийняти нові методи. Але саме керівництво Українського військового штабу і окремих служб потребує проведення реформ.

Джерело: УНІАН

Читайте також