WSJ: Подоляк розкрив деталі "плану перемоги" України

Олександр Подоляк розкриває деталі плану перемоги
Олександр Подоляк розкриває деталі плану перемоги

Війна в Україні триває третій рік і стає все складнішою для України. Росія продовжує наступ, незважаючи на втрати, а західні лідери шукають стратегію для завершення конфлікту.

Україна зіткнулася з обмеженими поставками західної зброї, що ставить її перед складною зимою. Українська армія поступово втрачає позиції, проте старається завдавати максимальних втрат російським військам.

Російські ракети та дрони атакують енергетичну інфраструктуру України, що призводить до відключень електроенергії по всій країні. Ситуація може загостритися взимку.

Українські війська зберігають стратегічні позиції на сході, в той час як Росія продовжує наступ у інших населених пунктах.

Президент України Володимир Зеленський під час своїх візитів до європейських столиць і США просив більше зброї та гарантій безпеки, щоб завершити війну на вигідних умовах. Однак адміністрація Байдена відреагувала з обережністю на ці запити.

План української армії включає стратегію, що охоплює військові, економічні, політичні і дипломатичні кроки для примусу Росії припинити війну.

Українські підрозділи на передовій стикаються з нестачею обладнання та особового складу. Проте, менше чим одна десята українців готова поступитися територією для завершення війни, за результатами опитування Фонду "Демократичні ініціативи".

Російські сили також зазнають значних втрат, особливо через "дорогі" наземні атаки.

Читайте також