Загарбники на Луганщині їздять по домівках місцевих жителів ‒ Гайдай розповів про життя в окупації

На тимчасово окупованих територіях Луганщини російські загарбники їздять по домівках і пропонують місцевим жителям паспорти РФ.

Для цього окупанти організували так звані "виїзні прийоми" документів від громадян, повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Їздять по населених пунктах, ходять по подвір'ях, перевіряючи наявність документів РФ. У кого ще нема змушують писати заяву на місці", ‒ зазначив Гайдай.

За його словами, росіяни на окупованих територіях також "полюють на гривню". Водночас, окупанти зробили все, аби ускладнити отримання соціальних виплат навіть у рублях.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Зокрема, у населених пунктах Сватівського району загарбники позбавили можливості людей зняти готівку, відключивши банкомати. Пенсіонерам та іншим категоріям населення, що потребують соціального захисту, запропоновано звертатися за готівкою у визначені дні. Проте, через таку організацію, люди здебільшого фізично не можуть отримати гроші. У місцях видачі довжелезні черги. Літні люди та інваліди вимушені стояти годинами", ‒ повідомив Гайдай.

Натомість службовці вищої ланки окупаційної адміністрації через побоювання за свої життя все більше працюють дистанційно. За словами Гайдая, вони з'являються на роботі винятково для протокольних зйомок.

"Занепокоєння викликано побоюванням за власні життя через активність партизанського руху. Втім, на підлеглих їм байдуже ті виконують свої обов'язки. Останні упевнені, що їхнє керівництво у будь-який момент готове до евакуації", ‒ додав Гайдай.

На території так званих ДНР та ЛНР російські окупанти збираються відкрити шість всеросійських смітників. Про зведення на тимчасово окупованих територіях Донбасу підприємств для поводження з твердими комунальними відходами повідомив російський екологічний оператор.

Окрім того, на тимчасово окупованих територіях Луганщини росіяни відмовляють людям у перерахунку пенсій. Хоча обіцяли збільшити виплати з 1 березня.