Загроза вторгнення РФ: ексгенсек НАТО спрогнозував терміни нового нападу

Нове вторгнення Росії в Україну цьогоріч є неминучим.

Окупаційна армія може піти у великий наступ вже навесні. Про це заявив ексгенсек НАТО Андерс Фог Расмуссен на спільному засіданні комітету Європарламенту із закордонних справ та підкомітету з безпеки й оборони, передає Gazeta.ua.

Він пояснив, що "вікно можливостей" для російських військ в Україні закривається. Після отримання Силами оборони обіцяної Заходом важкої техніки, ситуація для окупантів на фронті погіршиться. Тому російські загарбники намагаються зараз збільшити тиск, поки ситуація не змінилася.

Расмуссен наголосив, що до неминучого наступу Росії потрібно готуватися уже зараз.

За його словами, Європа показала свою здатність постачати необхідну кількість озброєння і техніки для України. Проте розслаблятися не варто, адже ця війна ще далека від завершення, прогнозує політик.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Президент Росії Володимир Путін намагався розділити і залякати Європу та Україну. Коли йому це не вдалося, він обрав тактику виснаження, зазначив ексгенсек НАТО.

"Тож замість готуватися до весняного наступу, ми мусимо діяти у відповідь на неминучий наступ уже зараз. Путін та його командири знають, що "вікно можливостей" на полі бою закривається, і чинитимуть максимальний тиск", зазначає Расмуссен.

Він наголосив, що для швидшого завершення війни партнери повинні передати Україні потрібну кількість озброєння і техніки. Ексгенсек НАТО додав, що не можна дозволити Путіну виграти війну проти України, інакше "він не зупиниться".

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний казав, що Росія може піти у новий великий наступ у лютому 2023 року. За його словами, наступ може розпочатися зокрема з території Білорусі у напрямку Києва.

Глава Міноборони Олексій Резніков прогнозував, що новий масштабний наступ російських військ розпочнеться навесні.

Представник Головного управління воєнної розвідки Вадим Скібіцький заявив, що в межах підготовки РФ до нового наступу триває перегрупування російських військ по всіх напрямках на лінії фронту.

Президент Володимир Зеленський заявив, що, попри плани окупантів, Україна розбиватиме ворожі війська і готуватиме свій великий контрнаступ.