Залужний змінив правила акредитації журналістів під час воєнного стану

ЗСУ затвердили нові правила акредитації журналістів під час воєнного стану

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний затвердив зміни до правил акредитації журналістів під час дії воєнного стану. Згідно зі змінами, акредитованим медійникам дозволяється працювати без супроводу в громадських місцях у "жовтій" зоні у встановлених межах. Акредитацію можна отримати на підставі заяви, яку розглядають протягом трьох днів.

Дозвіл на роботу у "червоній" зоні може бути наданий тільки за клопотанням Міністерства оборони або Генерального штабу Збройних сил України та лише з метою інформування про воєнні злочини. Представники медіа, які працюють у "червоній" зоні, повинні надати фото- та відеоматеріали для перевірки та погодити їх поширення з відповідальною особою.

З додатка №1 було виключено пункт, за яким командири військових формувань відмовляли журналістам у доступі до "червоної" зони. Громадські особи, до думки яких прислуховується громадськість, самі несуть відповідальність за свою безпеку та страхування.

Також були затверджені інші зміни, зокрема, акредитація журналістів здійснюватиметься на строк до 12 місяців. Управління зв'язків з громадськістю Збройних сил України відповідає за проведення акредитації та повідомляє результати представникам медіа.

Представники української журналістської спільноти закликають іноземних колег уважно підходити до викладання знімків військових, щоб не пошкодити їх безпеку.