"Жарти закінчилися": ТЦК дозволили відкривати вогонь на поразку

ТЦК дозволили відкривати вогонь на поразку
ТЦК дозволили відкривати вогонь на поразку

У Волинському обласному ТЦК та СП було оголошено право співробітникам відкривати вогонь на поразку, якщо відбудеться напад.

27 серпня вночі, під час комендантської години, було нападено пост охорони Луцького ТЦК. Озброєний нападник поранив одного солдата, після чого зміг втекти з місця події. Поліція розшукує злочинця.

"Солдати роти охорони, які в цей час несли службу, діяли рішуче за обставинами і відкрили вогонь у відповідь. Злочинцеві вдалося втекти з місця події. Зараз його розшукують правоохоронці", - йдеться у повідомленні.

У ТЦК заявили, що при наступному нападі працівники відкриють вогонь у відповідь.

"ТЦК - це режимний об'єкт. У разі загрози життю військовослужбовців вони відкриватимуть вогонь на поразку", - повідомили у Територіальному центрі.

Всі військовослужбовці, що знаходились на об'єкті охорони, є місцевими жителями з бойовим досвідом, яких перевели на службу до Луцького ОМТЦК після отримання поранень. Вони героїчно захищали Україну від російського вторгнення.

"Від росіян ми могли чекати чого завгодно, але від своїх...", - наголосили вони.

В даний момент будь-які напади на військових будуть каратися згідно з законодавством. Правоохоронці вже розшукують зловмисників.

"І будьте впевнені - вони будуть знайдені. Усі співробітники ТЦК повідомили, що в разі загрози життю треба відкривати вогонь на поразку. Жарти скінчилися. Як хотіли за законом? Буде все за законом", - заявили у Волинському обласному ТЦК та СП.

Нагадаємо, з вересня в Україні будуть видавати нові повістки.

Читайте також