З'явився статус "у розшуку": у МВС відповіли, чи потрібна довідка про несудимість для ТЦК

статус розшуку МВС довідка несудимість ТЦК
статус розшуку МВС довідка несудимість ТЦК

Українцям розповіли про потребу справи про несудимість для ТЦК

Заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко повідомив, що довідка про несудимість не є обов'язковою для військовозобов'язаних, якщо під час оновлення даних з'явився статус "у розшуку".

"У витіканні про наявність чи відсутність судимості наголошується, чи перебуває особа у розшуку, проте була неузгодженість із ТЦК, які вважали, що громадянин, у якого не оновлені військові документи – перебуває у розшуку", - розповів Тимченко.

Він пояснив, що розшук у цьому випадку має різну природу від процесуального розшуку, який використовується для осіб, оголошених у розшук.

"Ми говоримо про процесуальний розшук. Коли ми надаємо виписку із системи внутрішніх справ, ми говоримо про осіб, оголошених у розшук. Це процесуальний розшук. У разі, якщо ми говоримо про ТЦК ситуація інша, це не розшук, це особа, у якої не оновлено військово-облікові документи", - пояснив заступник міністра.

Тимченко також зазначив, що багато громадян звертаються за довідкою про несудимість через Дію, хоча це не є обов'язковим.

"Але кількість зросла максимально, а людям ці довідки не потрібні. Ми можемо говорити, що був так званий спам від наших громадян, з яким було складно впоратися. Ми це змогли і зараз цієї проблеми майже немає", - додав він.

Нагадаємо, що нові правила мобілізації позбавили деяких чоловіків права на відстрочку.

Читайте також