Зеленський отримав звіт ЄС про можливість членства України

Зеленський отримав звіт ЄС про можливість членства України

Європейський Союз передав Україні звіт щодо другої частини опитувальника для оцінки спроможності виконувати зобов'язання для членства.

Президент Володимир Зеленський повідомив про це на спільному брифінгу з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, передає Gazeta.ua.

Він сказав, що Росія зараз концентрує свої сили та готується до спроби реваншу не лише проти України, а й проти Європи та вільного світу. Зеленський вважає, що щоб здолати РФ, не достатньо лише успіхів на полі бою.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Потрібна віра в Європу, Європу вільну, мирну, об'єднану. Потрібна міцність наших інституцій. Потрібні мотивуючі інтеграційні здобутки, які будуть доказом того, що стійкість наших людей на полі бою та на всіх інших рівнях цього доленосного протистояння дійсно підтримуються всією Європою", сказав він.

Президент сказав, що політики працюватимуть саме заради таких здобутків та для підготовки наступної фази інтеграції України з ЄС. Йдеться про економічні, соціальні, фінансові, енергетичні, гуманітарні питання та відбудову України.

"Пані президент Єврокомісії передала мені сьогодні звіт щодо другої частини опитувальника, який Україна заповнила, здобуваючи кандидатство. Я дуже радий, що він такий тонесенький. Це гарна новина. Цей звіт стане основою для роботи наших урядовців", додав Зеленський.

23 червня на саміті у Брюсселі всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку.

В уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року. Серед вимог ЄС − призначення директора Національного антикорупційного бюро і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.