Зеленський підписав важливі закони для військових та про Римський статут

Урочистий підпис Зеленського на важливому законі
Урочистий підпис Зеленського на важливому законі

Президент України Володимир Зеленський підписав ряд законів стосовно військових та ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Це дозволить покарати російських злочинців, відстоювати інтереси України та сприяти євроінтеграції, повідомляє "Хвиля".

Фактично, ми будемо долучені до роботи ключового світового органу правосуддя і матимемо можливість впливати на пріоритизацію нашого питання в ньому. МКС видав уже шість ордерів на арешт російських злочинців, зокрема Путіна, армійської верхівки: Шойгу, Герасимова та інших генералів. Наша участь у роботі МКС дозволить посилити розгляд поточних справ, відкрити нові та забезпечити справедливе покарання для всіх російських злочинців

Крім того, Зеленський підписав закони про статус українських бійців, які воюють на території Росії, дозвіл іноземцям, які воюють за Україну, отримати українське громадянство та легалізацію трофейної зброї для цивільного населення.

Закон №11483 регулює статус військових, що воюють біля Росії, і стосується соціального захисту українських воїнів, які беруть участь у бойових діях, зокрема в Курській області.

Законом №9585 передбачаються можливості реалізації прав іноземців та осіб без громадянства, які захищають територіальну цілісність України, та членів їх сімей на отримання посвідки на проживання, дозволу на імміграцію чи набуття громадянства України.

Законом №9538 посилюються процедури отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю.

Президент Зеленський також заборонив діяльність московських попів в Україні.

Читайте також