Зеленський попередив про наслідки паузи у війні з РФ

За словами Президента Володимира Зеленського, Росії потрібна пауза у війні, щоб нагромадити сили. Він вказав на те, що такий перерваний конфлікт стане серйозною проблемою для України і Європи. Президент наголосив, що пауза потрібна саме Росії, а не Україні.

Зараз Росія зазнає дефіциту ракет та іншої зброї, тому намагається купити їх в інших країнах, таких як Іран і Північна Корея. Також вони отримують артилерійські снаряди з дефіцитом через цю ситуацію. Зеленський вказав, що Росія також зацікавлена в закупівлі дронів-камікадзе в Ірані.

"У них не вистачає кваліфікованих військових, які пройшли відповідну тренування. Ця пауза буде на руку Путіну. Ми вважаємо, що буде те саме, що було після 2014 року, коли заморожений конфлікт дав їм можливість наростити сили і озброєння та вторгнутися в Україну. Він може зробити те саме", - заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що Росія має ціль агресії не лише на окремі території, але і на всю Україну. Він зауважив, що Російський Президент не має жодного плану щодо Криму чи Донбасу, його мета - позбавити Україну незалежності.

Раніше видання WSJ назвало умови, за яких можливий мир між Україною та Росією.