Зеленський приїхав на передову на Куп'янському напрямку

Зеленський посетив батальйонному командному пункті 14-ї окремої механізованої бригади

Президент України Володимир Зеленський побував у батальйонному командному пункті 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яка виконує бойові завдання з оборони Куп'янська. Глава нашої держави заслухав доповідь командира бригади підполковника Олексія Трубнікова про оперативну ситуацію на відповідній ділянці фронту та взаємодію із суміжними підрозділами Сил оборони.

«Обговорили важливі питання з комбригом, поспілкувалися з воїнами, вручив їм нагороди. Завжди честь – бути з нашими захисниками. Дякую від всіх українців, від всієї України за те, що ви робите щоденно таку велику роботу, за те, що захищаєте державу, наші сім’ї, незалежність, наш суверенітет!», – наголосив Зеленський.

Нагороди для захисників

Президент вручив відзнаку «Хрест бойових заслуг» полковнику Олександру Луценку. Крім того, захисники отримали ордени Богдана Хмельницького III ступеня та «За мужність» II–III ступенів.

Інформація про бойові дії

Нагадаємо, триває 726-та доба широкомасштабної війни РФ проти України. Протягом минулої доби відбулося 80 бойових зіткнень.  Загалом ворог завдав 3 ракетних та 43 авіаційних удари, здійснив 102 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення.