Зеленський прокоментував законопроєкт про зміни в мобілізації

Обговорення законопроєкту про зміни в мобілізації має бути публічним

Президент України Володимир Зеленський заявив, що обговорення законопроєкту про зміни в мобілізації має бути публічним. Він наголосив на необхідності узгодження норм законопроекту між військовим командуванням, Міністерством оборони та іншими органами уряду, а також залучення депутатів Верховної Ради до обговорення.

«Сьогодні почалася дискусія щодо нових правил мобілізації. Є законодавча пропозиція – військове командування, Міністерство оборони, інші залучені органи представили її у Верховну Раду», – повідомив президент.

Зеленський підкреслив, що законопроект стосується всіх громадян України, тому важливо, щоб його норми обговорювалися та приймалися публічно. Це дозволить людям краще розуміти мотиви військового командування, правила та умови законопроекту, а також спосіб вирішення питань, які стосуються українських воїнів у Силах оборони.

«Буде правильним, щоб такі норми обговорювалися та ухвалювалися не кулуарно. А так, щоб люди розуміли, яке бачення у військового командування, які мотиви в тих чи інших правил та умов, що пропонують депутати та як розв’язуються питання, які вже є в наших воїнів у Силах оборони», – сказав президент України.

Зеленський також висловив свою підтримку ідеї проведення публічних обговорень законопроекту на базі відповідного комітету Верховної Ради. Він закликав військових спільно з депутатами визначитись з тим, яким чином має бути забезпечена Сили оборони в наступному році.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про удосконалення проведення мобілізації і військового обліку.

Раніше міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що українська влада готує зміни в мобілізації, а найближчими днями у Верховній Раді можуть зареєструвати відповідний законопроєкт.

Читайте також:

  • Нещадна мобілізація. Все, що треба знати про скандальний законопроєкт
  • Закон про мобілізацію. Чому всі такі налякані?