Зеленський: Російський терор можливий лише тому, що ми не маємо достатньо систем ППО

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні повідомив про наслідки російських обстрілів та проведення міжнародних зустрічей.

Зеленський заявив, що відбувається відновлення після обстрілів та всі служби працюють на це. Президент висловив співчуття родинам постраждалих та відзначив роботу рятувальників, поліції та електричних компаній.

«Удари ці були дуже підлі, прораховані так, щоб завдати шкоди не стільки воєнної, а саме структурної шкоди життю суспільства. І це терор за визначенням, навіть без будь-якого прикриття. Загалом по країні понад 30 людей постраждали від ударів. Станом на цей час відомо про п’ятьох убитих. Мої співчуття рідним та близьким. Значна частина енергетики пошкоджена»

Президент також провів Ставку щодо захисту та ліквідації наслідків. Він обговорив ситуацію з керівниками енергетичних компаній та зустрівся з представником Ради Європи.

«Ми в Україні цінуємо міжнародні зусилля і щодо роботи Реєстру збитків, і щодо всіх форм тиску на путінську систему, щоб зменшити й заблокувати її здатність знищувати життя. Кожен, хто допомагає Україні, кожен, хто обмежує терористичний та воєнний потенціал Росії, є справжнім рятівником життя»

На завершення президент відзначив працівників ДСНС та поліції, які працюють на відновлення після обстрілів.

Нагадаємо, сьогодні ввечері, 22 березня, у концертному залі «Крокус сіті Хол» під Москвою стався теракт.

Додаткові новини

  • Президент заявив про відкриття в столиці офісу Реєстру збитків від агресії РФ
  • Удар по Запоріжжю: чи вистояла Дніпровська ГЕС
  • Міноборони РФ зробило цинічну заяву щодо атаки на Дніпровську ГЕС