Зеленський розповів про план нового українського контрнаступу та прокоментував загрозу нападу РФ на Харків.

Зеленський розповів про план нового українського контрнаступу та прокоментував загрозу нападу РФ на Харків.

Україна готується до контрнаступу

Президент України Володимир Зеленський розповів про плани з бойовими діями в інтерв'ю BILD.

"Так, у нас є план контрнаступу", - сказав Зеленський. "Ми обов'язково переможемо. У нас немає альтернативи. Але я не можу обіцяти цього і назвати дату". "Ми потребуємо зброї, зокрема зі США", - додав глава держави.

Зеленський відповів на критику Росії

"Так, у Росії більше людей, більше зброї. Але об'єднаний Захід має сучасні системи озброєнь. Тому ми отримаємо певні технології. І якщо ми продовжимо нарощувати виробництво, якщо отримаємо ліцензії від наших партнерів, то справа не в числі людей. Справа в якості зброї".

Президент висловив занепокоєння стосовно переговорів з РФ

"Ми маємо справу з Путіним. Він не є надійним партнером. Можна домовитися про все, але питання в тому, чи буде він цього дотримуватися".

Зелнский висловив побоювання щодо заморожування війни

"Путін використовує заморожування війни лише для підготовки до нового нападу. Заморозка конфлікту допомагає Росії збільшити виробництво та запаси військової техніки, ракет і безпілотників".

Президент попереджає про загрозу для Харкова

"Путін хотів захопити Харків, бо це для нього символічно. Ми робимо все можливе, щоб цього не сталося. Він хоче захопити всю Україну і буде вбивати багато людей. Ми говоримо про сотні тисяч жертв".

Читайте також: