Зеленський розповів WP про реакцію США на удари по НПЗ РФ, наслідки відсутності допомоги та новий український наступ

Зеленський розповів WP про реакцію США на удари по НПЗ РФ, наслідки відсутності допомоги та новий український наступ

Зеленський розповів про реакцію США на атаки на російські НПЗ

Президент Володимир Зеленський у інтерв'ю The Washington Post розповів про реакцію США на атаки на російські нафтохімічні заводи і назвав свою умову для припинення цих атак.

"Реакція США на це не була позитивною, але Вашингтон не міг обмежити використання Україною власної зброї. Ми використовували наші дрони. Ніхто не може сказати нам, що ви не можете", - сказав Володимир Зеленський.

Зеленський зазначив, що його запитання полягає в тому, чому Україна не може відповісти на атаки, якщо вона не має системи протиповітряної оборони. Він запитав, чому росіяни можуть атакувати енергетичну систему України, а українське суспільство в такому разі не може жити без палива та електрики. Зеленський додав, що коли Росія припинить ці атаки, Україна також зупиниться.

"Якщо немає підтримки США, значить, у нас немає ні ППО, ні ракет Patriot, ні перешкод для радіоелектронної боротьби, ні 155-міліметрових артилерійських снарядів. Це означає, що ми будемо повертатися, відступати, крок за кроком, маленькими кроками", - наголосив Зеленський.

Зеленський також відзначив відсутність допомоги від США і зауважив, що це означатиме, що Україні доведеться відступати. Він зазначив, що якщо для оборони лінії фронту потрібно 8 тисяч артилерійських снарядів на день, а наявність лише 2 тисяч, то Україна буде змушена зробити фронт коротшим та прорватися росіянам у великі міста.

"Ми намагаємося знайти спосіб не відступати", - зазначив Зеленський.

Зеленський також заявив, що якщо Україна не готуватиметься до нового контрнаступу, Росія це зробить. Він стверджує, що якщо Україна не буде робити кроки вперед, росіяни вирішать все за неї.

Президент також зазначив, що ЗСУ вдалося стабілізувати фронт після втрати Авдіївки, і якщо ця стабільність триватиме, Україна буде готова озброїти та навчити нові бригади для проведення нового контрнаступу пізніше цього року.

Читайте також: