Зеленський: Україна розраховує на комбінований захист проти КАБів

Зеленський: Україна розраховує на комбінований захист проти КАБів

Зброя ППО та вітчизняні винищувачі - ефективна засада проти російських бомб

Президент Володимир Зеленський наголошує, що ППО, вітчизняна зброя та винищувачі є ефективними інструментами у боротьбі з російськими керованими авіаційними бомбами. Він зробив це заяву під час інтерв'ю в ефірі телемарафону.

За слів Зеленського, наразі проти російських літаків-носіїв КАБів використовуються тільки системи протиповітряної оборони, але вони виявилися досить ефективними. Це змусило ворога здійснювати запуск авіабомб з більшої відстані.

"На тій дистанції, на якій ми збивали їхні носії, вони зрозуміли, що не треба заходити так глибоко до нас. Тому вони зараз збільшили відстань. І ми повинні збільшувати далекобійні системи протиповітряної оборони. Наголошую, що Росія дуже боїться цього", - сказав Зеленський.

Зеленський також підкреслив, що ситуацію зможуть значно поліпшити F-16, які у найближчому майбутньому отримають українські повітряні сили. Однак їхня кількість буде недостатньою для повного захисту від КАБів, тому Україна в даний час розробляє власну зброю для протидії російській авіації.

Нагадуємо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сподівається, що до липня країни-члени НАТО приймуть важливе рішення щодо допомоги Україні.

Читайте також: