Зеленський запевнив, що з ATACMS для України буде так само як і з F-16

Зеленський запевнив, що з ATACMS для України буде так само як і з F-16

Україна довго і потужно працює над передачею Києву ракет ATACMS.

Про це вчора у Вашингтоні заявив президент Володимир Зеленський під час спілкування з українськими журналістами, передає Gazeta.ua.

"Ми над цим питанням дуже довго і потужно працюємо. Тож буде все так само, як із F-16. Ми розуміємо, як буде. Настане момент і ми все це побачимо", сказав він.

Йдеться про посилення далекобійних можливостей України, тож Київ наполегливо працює над отриманням далекобійної зброї. Результати цієї роботи будуть помітні через деякий час, наголосив Зеленський.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

ATACMS це американська керована ракета "земля земля", яку можна запускати з HIMARS або MLRS M270. Її дальність від 165 до 310 км, залежно від модифікації. Ракета має покращений пакет наведення з глобальною системою позиціонування. Снаряд несе в собі осколково-фугасну боєголовку класу WDU18 масою понад 220 кг.

Поки що Україна отримувала до HIMARS снаряди, які б'ють на 70-80 км. ЗСУ використовують HIMARS для ударів по складах, штабах та інших цілях у тилу росіян.

У серпні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Німеччину і Сполучені Штати Америки надати Україні далекобійні ракети Taurus і ATACMS. Чим більша дальність ракет, тим коротша війна, сказав міністр. Сили оборони України самі обирають цілі для ударів. Те, як українці використовуватимуть ATACMS, це їхня справа, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

21 вересня Зеленський зустрівся з президентом США Джо Байденом у Білому домі. Пізніше радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Байден вирішив не включати ракети ATACMS до нового пакета військової допомоги Києву.