Зеленський: ЗСУ можуть досягти вразливості російської системи своєю зброєю

Зеленський на фоні українських військових
Зеленський на фоні українських військових

Україна має власну ударну силу в небі

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні після удару по російських нафтопереробних заводах заявив, що Україна тепер завжди матиме свою власну ударну силу в небі. Він відзначив вразливість російської системи війни та здатність України досягти цих вразливостей своєю зброєю. Президент висловив подяку Збройним Силам України, СБУ та українському оборонно-промисловому комплексу за нову українську далекобійність. Він підкреслив, що українські дрони є дійсною українською далекобійністю.

Реакція на удар по Одесі

Зеленський заявив, що на удар по Одесі, у якому загинуло 21 людина, Росія обов'язково отримає відповідь військового характеру.

Інші атаки та обстріли

Уранці 16 березня безпілотники здійснили удар по двох нафтопереробних заводах у Самарській області. Раніше в Калузькій області РФ також відбулася атака дронів на нафтохімічне підприємство "Перший Завод". Крім того, у російському місті Білгород пролунали обстріли, і місцеві мешканці отримали заклик вступити в укриття.

Міністерство оборони Росії заявило, що Збройні Сили України намагалися атакувати Білгородську область за допомогою реактивної системи залпового вогню RM-70 "Вампір".

Нагадаємо, що нічого 13 березня Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробних заводи - в Рязані, Кстово та Кірішах. Відео в мережі свідчить про серйозні наслідки цих атак. Ці заводи входять до топ-5 найбільших заводів у Росії.

Читайте також