Зеленський зустрівся з Понтифіком у Ватикані: деталі переговорів

Зеленський і Понтифік обговорюють важні питання
Зеленський і Понтифік обговорюють важні питання

Зустріч Володимира Зеленського з Папою Франциском

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском 11 жовтня 2024 року у Ватикані. Зустріч відбулася в Апостольському палаці, де обговорювалися важливі питання щодо ситуації в Україні та гуманітарної допомоги.

Зеленський висловив подяку Папі за молитви за мир в Україні, духовну підтримку та гуманітарну допомогу. Він також наголосив на участі Ватикану в першому Саміті миру та розповів про роботу над реалізацією Формули миру.

Особлива увага була приділена питанню полонених та депортованих українців. Зеленський повідомив про майбутню конференцію щодо повернення полонених в Канаді та запросив представника Ватикану взяти участь у цьому заході.

Президент зазначив, що серед полонених є поранені, важкохворі, жінки та діти. Він також звернув увагу на проблему примусового переселення та депортації українських дітей Росією.

Зеленський також попросив Папу Римського сприяти поверненню додому українських журналістів, громадських діячів та керівників громад з окупованих територій. За словами Президента, в російському полоні знаходиться близько 400 жінок, а загальна кількість цивільних полонених становить 1700 осіб, проте ймовірно, ця цифра може бути більшою.

Зеленський підкреслив, що багато полонених потребують медичної допомоги та реабілітації після звільнення.

Читайте також