Зеленський представив Шольцу план завершення війни до 2025 року

Президент Зеленський з Шольцом обговорюють план для миру до 2025 року
Президент Зеленський з Шольцом обговорюють план для миру до 2025 року

Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з канцлером Німеччини Олафом Шольцем в Берліні, щоб представити свій план щодо завершення війни з Росією. Зеленський підкреслив важливість швидкого досягнення справедливого миру та висловив сподівання на закінчення конфлікту до 2025 року.

"Сьогодні я представлю Олафу план як, на нашу думку, примусити Росію до миру, тобто як завершити цю війну - хотілося б не пізніше ніж наступного, 2025 року, і гарантувати неповторення агресії", - заявив Зеленський.

Президент України підкреслив, що його план не замінює українську мирну ініціативу, але має на меті посилити позиції України. Зеленський назвав цей план "мостом до проведення результативного Саміту миру, який справді поставить крапку у війні".

Зеленський висловив вдячність Німеччині за значну військову допомогу, зокрема в сфері протиповітряної оборони, яка врятувала багато життів українців та забезпечує захист від російської агресії.

Канцлер Шольц оголосив про намір надати Україні новий масштабний пакет військової допомоги на суму 1,4 млрд євро, який планується передати до кінця 2024 року. Пакет буде включати системи протиповітряної оборони, артилерію, бронетехніку та боєприпаси.

Зеленський наголосив на важливості продовження підтримки в наступному році, і заявив: "Для нас дуже важливо, щоб і наступного року допомога не зменшилась. Нам дуже важливо дбати про майбутнє, щоб обсяг допомоги був достатнім для захисту людей і життя".

Обидва лідери підтвердили необхідність проведення наступного "Саміту миру" з участю Росії, але наголосили, що мир має бути досягнутий на основі міжнародного права та Статуту ООН.

Читайте також