Зґвалтували вагітну дівчину та трьох бабусь: в ООН повідомили про звірства росіян в Україні

Під час окупації Херсонської області російські загарбники скоїли ґвалт nad 16-річною дівчиною, яка була вагітна. Росіяни також зґвалтували жінок віком від 19 до 83 років, як йдеться у доповіді Комісії ООН. На жаль, було задокументовано випадки зґвалтування трьох жінок похилого віку, які жили самі або з малолітніми дітьми та інвалідами в сім'ї.

У більшості випадків, ґвалтовники вторгалися до будинків жертвів, погрожуючи зброєю або наміром вбити їхніх родичів. Це привело до трагічних наслідків, включаючи смерть однієї з жінок та її чоловіка, яких російські загарбники застрелили після того, як вони повідомили про зґвалтування.

Окрім ґвалтування, російські окупанти вчиняли додаткові акти насильства, такі як побиття, душіння, різання та стріляння. У деяких випадках, члени сім'ї жертв були присутніми під час зґвалтування.

У Комісії ООН детально описано один з жахливих випадків з березня 2022 року. Одному з окупантів прийшов до будинку 83-річної жінки, змусивши її відчинити двері. Потім він затримав її, побивши гвинтівкою, й наказав їй роздягнутися. Загарбник вчиняв насильство над нею, ґвалтував, бив та погрожував зґвалтувати її чоловіка, який був присутній у будинку та мав інвалідність.

  • Російські окупанти почали активніше мародерити на тимчасово захопленій частині Херсонської області.
  • Останніми днями зареєстровано випадок замучення в селі Ольгине, де жінку, що захищала своє майно, загарбники вбили.
  • У зв'язку з успішними діями Сил оборони, російські окупанти масово викрадають автомобілі для можливої втечі.
  • Місцеве підпілля документує випадки викрадення автівок у Чаплинці, Залізному Порту, Малих Копанях та інших населених пунктах Херсонської області.

Таким чином, на тимчасово окупованій території Херсонської області відбувається жорстоке насильство та ґвалтування від російських загарбників, що створює страшну атмосферу страху та безпеки. Ситуація викликає серйозне занепокоєння у міжнародній спільноті і вимагає негайних заходів для захисту цивільного населення.