ЗМІ дізналися, скільки бійців ЗСУ беруть участь в операції на Курщині

Бійці ЗСУ на операції Курщина
Бійці ЗСУ на операції Курщина

Українські війська здійснюють велику операцію в Курській області Росії, яка триває вже шостий день.

Про це повідомив посадовець у інтерв'ю AFP під умовою анонімності.

За його словами, у операції бере участь "тисячі" українських військових, що значно перевищує попередні оцінки російської сторони про 1000 учасників. Метою операції є "розтягнути позиції противника, завдати максимальних втрат і дестабілізувати ситуацію в Росії, показавши її нездатність захистити власний кордон", зазначив посадовець.

Українські сили просунулися на кілька кілометрів на російську територію, змусивши російську армію негайно перекидати резерви та додаткове обладнання. Операція "значно підняла моральний дух української армії, держави та суспільства", наголосив посадовець.

Важливо відзначити, що українські війська діють "у суворій відповідності до міжнародного права" і не мають наміру анексувати зайняті території. Чиновник також запевнив, що Україна "цілком не створюватиме проблем для ядерної безпеки" у зв'язку з близькістю Курської АЕС до зони бойових дій.

Представник української влади також зазначив, що західні партнери "непрямо брали участь у плануванні" операції, судячи з активного використання західної зброї.

Цілі України в Курській області

Читайте також